Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Pressemeldinger arrow Ormen den døve - var han sosialminister ?

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Ormen den døve - var han sosialminister ? PDF Skriv ut E-post
egne artikler - Pressemeldinger fra Fattignorge

Pressemelding fra Foreningen Fattignorge
Skrevet 3.1.06

Sosialkontoret har mye humor!

" Jeg må jo ha tillit til at det foretas ordentlige og kvalifiserte vurderinger i de kommunale sosialetatene, sier sosialministeren" i en artikkel iStavanger Aftenblad 15.12.05 . Antagelser og tillit synes som noe spinkle arbeidsredskap. Må han ikke også forsikre seg? Mange sosialhjelpsmottakere som har rundt 40 kr. dagen til mat og drikke blir nok svært bekymret over denne rørende tillit til at vi har en sosialtjeneste som skinner. Mange opplever det nok ikke slik selv.

Derfor graver vi litt i bunken av vedtak, og drar frem noen fornøyelige smakebiter fra vedtak hvis eksistens sosialminsteren åpenbart benekter. Det er interessant. Vil han se dem så har vi dem her! Og mange flere.....

  • At du ikke får penger til varmeovner fordi du har fått fryser tidligere
  • At du ikke får julebidrag fordi du ikke er i en livstruende situasjon
  • Et vedtak innledes med avslag "fordi sosialtjenesten antar du har midler selv" Antar ? Lenger ned innvilges nødhjelp "fordi du ikke har penger".
  • "Fordi du har brukt opp pengene dine" avslås søknad om nødhjelp til reisepenger og sykehusbesøk. Hallo Helseminister - grip tak!
  • En kommune har en så oppsiktsvekkende god økonomi og en så oppsiktvekkende ukvalifisert sosialtjeneste at de leier inn advokat som saksbehandler. Brev til rådmannen svarer også advokaten på. Aksepterer lokalpolitikerne dette ?
  • At sosialtjenesten i sin godhet tildeler 14 kr. dagen til mat og drikke er sikkert bare en spøk - bare ikke for den som rammes av spøken
  • Hjertesyk uten bil pålegges å bruke bussen for å transportere kjøleskap
  • Fra et kommunestyrevedtak om sosialhjelp heter det "Kommunestyret registrer at sosialhjelpmottakere viser liten spareevne." Realieten er at det eneste man kan spare og legge tilside er ubetalte regninger.

På barneskolen hadde vi en lærer med ambisjoner. Han fortalte om Ormen Den Døve som de hadde et svare strev med å besverge. De besverget og besverget til den ærlige manns svette piplet på pannen. Men nei, han ville ikke høre. Ormen Den Døve var listig. Han hadde vendt dem ryggen og hold seg for ørene.

Vi må tro at Ormen Den Døve hadde en vanlig jobb også - når han ikke holdt seg for ørene da. Kanskje han var sosialminister?

 
< Forrige

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/pressemeldinger/ormen/ :