Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Pressemeldinger arrow De fattige har ett til å få vite hva ordføreren tjener

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
De fattige har ett til å få vite hva ordføreren tjener PDF Skriv ut E-post
Wednesday 31. May 2006
Pressemelding fra Foreningen Fattignorge
Skrevet 6.05.2006

De fattige har rett til å vite hva ordføreren tjener!

Nannestad kommune i Akershus er kjent som en lite imøtekommende kommune hva gjelder sosialklienter. Ordføreren selv går ikke av veien for å be sosialklienter flytte tilbake til kommunen de kom fra, for å spare Nannestad for utgiftene. Foreningen «Fattignorge», som er lokalisert i nettopp Nannestad, ønsket å sammenlikne ordførerens inntekt med stønadsnivået for sosialklientene. Den gang ei. I Nannestad kommune hemmeligholder man ordførerens godtgjørelse. Ordførerlønningen er et personlig forhold som befolkningen ikke har innsynsrett i, sa kommunen.

Nå har Fylkesmannen satt til side kommunens avvisningsvedtak, og klargjort at folket selvsagt har krav på å vite hva det betaler sine offentlig ansatte. Og i særlig grad gjelder dette for den øverste ledelse i den offentlige forvaltning.

«Fylkesmannens avgjørelse er ikke akkurat overraskende», sier advokat Ola Viken, som bisto Foreningen Fattignorge i klagesaken. «Det som forundrer er at en kommune idet hele tatt kan få det for seg at slike opplysninger skal hemmligholdes. Det gir grunn til bekymring for hva slags byråkrati de svakeste, sosialklientene, egentlig har å slåss mot.», sier han.

Fylkesmannens vedtak følger vedlagt i kopi. Videre opplysninger om saken kan fås hos Foreningen Fattignorge v/ Georg Rønning, telefon 63993020 eller mobil 99396666.


 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/pressemeldinger/ordforerlonn/ :