Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Pressemeldinger arrow Justisministeren raserer Fri rettshjelpstjenesten i Oslo

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Justisministeren raserer Fri rettshjelpstjenesten i Oslo PDF Skriv ut E-post
Wednesday 30. August 2006
Pressemelding fra Foreningen Fattignorge
----

Fri rettshjelpkontoret for ubemidlede har eksistert i Oslo i 113 år.

Dette har vært en siste mulighet for titusenvis av resurssvake mennesker til å få prøvet sin sak med gratis advokatbistand. De som er dårligst stilt har ingen penger til å betale advokat eller egenandeler.

Oslo og omegn har et betydelig antall innbyggere som lever under fattigdomsgrensa og andre som lever på et økonomisk minimum. For denne gruppen har Fri rettshjelpkontoret vært det siste halmstrået å klamre seg til for å få en liten bit av den rettsikkerheten samfunnet vårt er bygget på og som vi er så stolte av. 

Stortingets justiskomité vedtok også en særskilt merknad for budsjettet i år der det understrekes av at Oslo kommunes tiltak for Fri Rettshjelp er et godt rettshjelpstilbud i hovedstaden, og viktigheten av at det må videreføres.  Foreningen Fattignorge mener det er så viktig for de svakeste rettssikkerhet at vi ber alle som mener det samme om å vise dette ved å undertegne oppropet nedenfor.

Likevel halverer justisminister Storberget budsjettet med 2 millioner i år, og ytterligere 2 millioner til neste år. Samtidig innføres det en egenadel. Det vil i praksis si at de menneskene dette tilbudet opprinnelig ble laget for, ikke lenger har råd til å benytte det. Det oppfattes som helt umenneskelig og hjerterått. At Arbeiderpartiet ikke lenger er opptatt av de svakeste i samfunnet bør gi klare signaler til velgerne ved det kommende valget. Kontoret hadde i fjor nær 6000 henvendelser. Disse menneskene risikerer nå å lide rettstap. Med justisminister Knut Storberget og Arbeiderpartiets velsignelse. Slik kan vi ikke ha det!

Denne gruppen vil nok nå trolig oppleve urimeligheter uten å kunne forsvare seg. Det er en tragedie for den som opplever det, og en kraftig ripe i lakken for regjeringen.  I Soria Moria erklæringen varsler man en gjennomgang og forbedring av rettshjelpordningen. Dette er ingen forbedring, men oppfattes mer som en rasering og løftebrudd.

Vi som støtter dette oppropet krever at regjeringen oppfyller egne løfter i Soria Moria erklæringen! Vi krever at egenandeler på Fri rettshjelp generelt fjernes og at støtten til Norges eneste offentlige advokatkontor opprettholdes!

På nettstedet http://www.opprop.no/?rettshjelp samler vi underskrifter. Vi ber om din støtte også! Fri rettshjelpkontoret i Oslo må bestå og fortsatt yte gratis hjelp til de som trenger det.

 

<a href="/"></a>
 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/pressemeldinger/justisministeren-raserer-fri-rettshjelpstjenesten-i-oslo/ :