Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Medieoppslag om fattigdom arrow Toppolitiker sultet på sosialhjelp

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Toppolitiker sultet på sosialhjelp PDF Skriv ut E-post
Thursday 13. July 2006
Tv2 Nettavisen hadde i dag et oppslag med Karin Andersen (sv) som er leder av stortingets sosiakomitee. Hun har selv forsøkt å leve på kr. 4 270 pr. måned, men måtte gi opp. Selv med rimelig mat i stortingskantinen måtte hun gi opp. Dette sier mye om de problemene de som mottar sosialhjelp opplever til daglig, og som det hittil har vært liten forståelse for hos svært mange politikere. Dette er imidlertid realiteten for mer enn 135 000 personer der også mange har famile.
Det er flere politikere som har forsøkt det samme, men har gitt opp. Dette burde gi noen signaler om at dette er uverdig, og må ryddes opp i straks.

Karin Andersen etterlyser også at man går på kommunene som selv fastsetter sine egne satser. Dette har Foreningen Fattignorge arbeidet med i lang tid. VI holder akkurat nå på med å finne ut hvilke -om noen i det hele tatt - har foretatt en konkret vurdering for å finne ut om man kan en livskvalitet og en sosial inkludering sosialtjenesteloven forutsetter allerede før satsene fastsettes. Vi har til nå mottatt svar fra rundt 270 kommuner, og kan bare si at resultatet er nedslående. En rapport vll bli lagt frem når alle kommuner har svart og vi får bearbeidet materialet.


Les hele artikkelen her
 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/medieoppslag-om-fattigdom/toppolitiiker-sultet-pa-sosialhjelp/ :