Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Medieoppslag om fattigdom arrow Så dyr er julen

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Så dyr er julen PDF Skriv ut E-post
Thursday 26. October 2006

iBergen har 26.10.06 et oppslag om hva julen koster oss. Eller dere som er i jobb da, sosialhjelpmottakere og andre fattige vil nok stå utenfor denne julen også.

Kommunene som styrer sosialhjelpen har nok erkjent, riktignok helt uoffisielt, at sosiahjelpen er altfor lav. Derfor kan man søke om ekstra bidrag til julefering. Praksisen er svært forskjellg, men det kan se ut som om dette stort sett gis der det er barn i familien. Enslige får greie seg som best de kan. Bidraget varierer også svært mye, fra et par hundrelapper til en tusenlapp for mange. Det ser også ut som om det blir vanskeliger å få slikt bidrag for hvert år. Så langt har vi allerede fått melding om atslag der slikt bidrag ble innvilget i fjor. Dette er en svært bekymringsfull utvikling.

Det som er helt klart er at julen kan bli en betydelig psykisk belastning for den som opplever at den økonomiske og sosiale utestegelsen blir større i det som er ment å være høytid.

Med utgangspunkt i at en enslig sosialhjelpmottaker har ca. 45 kroner dagen som skal dekke mat og drikke samt frukt og grønt - også i jul og nyttårshelg - skal vi slppe dere inn en verden og en hverdag  145 000 mennesker i Norge aldri får oppleve.

 

Les hele oppslaget her 

 

 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/medieoppslag-om-fattigdom/sa-dyr-er-julen/ :