Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Medieoppslag om fattigdom arrow De fattige har ett til å få vite hva ordføreren tjener

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
De fattige har ett til å få vite hva ordføreren tjener PDF Skriv ut E-post
Saturday 03. June 2006
Fra Samfunnsmagasinet
Publisert 08.05.2006

De fattige har rett il å vite hva en ordfører tjener
- I Nannestad kommune hemmeligholder man ordførerens godtgjørelse, iflg. Foreningen Fattignorge Publisert 08.05.2006

Nannestad kommune i Akershus er kjent som en lite imøtekommende kommune hva gjelder sosialklienter. Ordføreren selv går ikke av veien for å be sosialklienter flytte tilbake til kommunen de kom fra, for å spare Nannestad for utgiftene.

Foreningen "Fattignorge", som er lokalisert i nettopp Nannestad, ønsket å sammenlikne ordførerens inntekt med stønadsnivået for sosialklientene. Den gang ei. I Nannestad kommune hemmeligholder man ordførerens godtgjørelse. Ordførerlønningen er et personlig forhold som befolkningen ikke har innsynsrett i, sa kommunen.

Nå har Fylkesmannen satt til side kommunens avvisningsvedtak, og klargjort at folket selvsagt har krav på å vite hva det betaler sine offentlig ansatte. Og i særlig grad gjelder dette for den øverste ledelse i den offentlige forvaltning.

"Fylkesmannens avgjørelse er ikke akkurat overraskende", sier advokat Ola Viken, som bisto Foreningen Fattignorge i klagesaken. "Det som forundrer er at en kommune idet hele tatt kan få det for seg at slike opplysninger skal hemmeligholdes. Det gir grunn til bekymring for hva slags byråkrati de svakeste, sosialklientene, egentlig har å slåss mot.", sier han.

Videre opplysninger om saken kan fås hos
Foreningen Fattignorge v/ Georg Rønning.
Telefon 63993020 eller mobil 99396666.
 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/medieoppslag-om-fattigdom/de-fattige-har-rett/ :