Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Artikler fra Fattignorge arrow Vi innfører støttemedlemskap

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Vi innfører støttemedlemskap PDF Skriv ut E-post
Friday 02. April 2010

Vi er så heldige at vi har hatt driftsstøtte fra Nav Drift og Utvikling et par år. Beklageligvis er dette ikke nok til å dekke stort mer enn de faste utgiftene. Vi er avhengig av frivillige bidrag.  Vi har en person i fast stilling, en som foreløpig jobber frivillig og daglig leder som ikke mottar lønn. Vi har noen spennende prosjekter som krever flere stillinger,og vil innføre et støttemedlemskap som koster kr. 200 pr. år, som vi ønsker skal g oss mulighet for flere stillinger.


Avdeling Gjeldstelefonen. Her har vi et komplett call senter med inntil 10 arbeidsplasser telefonisk rådgivning, og arbeidplasser for 4 økonomiske rådgivere. All hjelp vi yter skal være gratis for bruker. Vi har samme oppløringen som de kommunale gjeldsrådgiverne, og får delta på samme kurs og påbyggingskurs. Fordi vi jobber også på brukersiden, fanger vi opp mange som aldri ville oppsøkt en kommunal rådgiver. Vi ser helt klart behovet for et ikke-offentlig tilbud. Vi opplever at vi også tar saker som er oppgitt av kommunal rådgiver, og er sammen med kreditorene svært løsningsorientert, der vi legger stor vekt på det menneskelige aspektet, som vi føler lett blir glemt. Vi får også henvendelser fra kommuner og inkassobyrer som vil henvise kunder til oss. Beklegeligvis må dete ligge på is inntil vi har midler til lønninger.Gjeld er et økende problem, og med flere stillinger vil vi bli i stand til å hjelpe mange til å ta tilbake kontgrollen over egen økonomi.  Dette er ikke en enkel måte å kvitte seg med gjelden på, men en mulighet til å betale gjelden i et tempo som gjør at man også har et rimelig normalt liv.

Prosjektet Fortell det til NAV. Vi ønsker å påvirke de som lager velferssystemene ved systematisk å samle inn brukernes historier som vi vil spille inn til NAV sentralt. Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt med Fagforbundet som skal gå ut stortingsperioden for å kunne se merkbare endringer, og vi starter med en læringskonferanse i Trondheim 10/11 juni 2010. Det vil bli holdt en oppfølgingskonferanse hvert år ut perioden. Vi vil sette opp et sekretariat som løpende skal jobbe med historier og innspill før, under og etter konferansen. Det er nok trolig første gang en frivillig organisasjon med gode støttespillere bruker så mye tid og resurser for å bidra til at det offentlige blir bedre!  Se mer om prosjektet på hjemmesiden www.fortelldettilnav.no

Inkluderende arbeidsliv. Vi jobber med forskjellige vinklinger for å få de som faller utenfor NAV systemet i aktivitet eller jobb.

Alt det vi engasjerer oss i koster penger. Mye penger. Målsetningen er at det nye støttemedlemskapet vil bidra til at vi kan sette i gang og gjennomføre prosjekter som vil hjelpe til å gi mange av de som sliter emst en bedre hverdag.

Ved å bli støttemedlem hjelper du oss å hjelpe.  Klikk på "Bli støttemedlem" i menyen så er du bare noen klikk unna.

Takk for at du hjelper oss å hjelpe! 

Tegn støttemedlemskap her 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/artikler-fra-fattignorge/stottemedlemskap/ :