Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Artikler fra Fattignorge arrow Vi stoler ikke på regjeringens løfter

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Vi stoler ikke på regjeringens løfter PDF Skriv ut E-post
Friday 02. June 2006
Fra Foreningen Fattignorge
Skrevet 01.01.2006

- VI STOLER IKKE PÅ REGJERINGENS LØFTER OM FATTIGDOMSBEKJEMPELSE

”Regjeringen lover bedring”. Sier statssekretær Laila Gustavsen til Romerikes Blad 31.12 Sosial og trygdeordningene vil gjennomgå store forandringer. ” Nå vil vi vende hver stein og lage et system som faktisk fungerer” lover hun. Tomme løfter gjør ingen mett. Regjeringen ser ut til å ha allverdens tid. mens de fattige ikke har det.  De kan ikke vente et år eller så for å få anledning til å spise seg mette hver dag. Svært mange sosialhjelpmottakere og uføretrygdede har fortsatt bare fra 25 - 42 kroner dagen til mat og drikke slik de hadde på nittitallet – for rundt 10 år siden. Det er omtrent det en ferdig middagsrett koster. Hvorfor skal vi tro på løftene nok en gang? Vi mistenker at regjeringens julegave til de fattige nok en gang er en pose fylt til randen med det som ser mistenkelig ut som tomme løfter...

- OPPSIKTSVEKKENDE MENINGSFORSKJELLER
Det er mildt sagt oppsiktsvekkende at statssekretæren ser ut til å bekrefte at dagens system ikke fungerer, stikk i mot det sosialminsteren gir uttrykk for. Hvorfor fornekter sosialministeren virkeligheten?

- REGJERINGEN TROR MAN KAN LEVE PÅ 25 – 42 KR. DAGEN
Sosialminsteren avviser i en kommentar i Stavanger Aftenblad 15.12 Forumet Fattignorges påstand om at mange titusen sosialklienter lever på 25 – 42 kr. dagen til mat og drikke .
” Jeg må jo ha tillit til at det foretas ordentlige og kvalifiserte vurderinger i de kommunale sosialetatene” . Historiene fra mange brukere viser han tar feil. Han kan ikke bare tro, men må forsikre seg om at regelverket virkelig følges. En ansvarlig sosialminster ville gjort det.

- JULEBIDRAG BARE TIL DØENDE ?
Han sier : ” At folk skal feire jul med noen få tiere til daglig matinnkjøp, mener han er unødvendig..” Skremmende mange som har søkt om julebidrag har fått avslag fordi det ”ikke er livstruende” om man ikke får en slik gave. Det er nesten så man må misunne den som er i institusjon. Der har man i det minste mat nok og sosialt samvær for den som vil, juletre og en følelse av høytid og inkludering som mange fattige avner sårt.

- EN STORTINGSMELDING ER IKKE NOK – VI VIL SE POLITISK VILJE
Statssekretær Laila Gustavsen viser til at det i oktober 2006 skal legges frem en stortingsmelding ” som skal røske opp i hele systemet” heter det. En stortingmelding alene har vi liten tro på vil løse problemene. Det ”håpes” på konkrete endringer fra januar 2007. Etatene skal samles på et kontor. Å spare slitasje på skosåler er bra, men slik vi har forstått det er det de samme saksbehandlere og det samme lovverk som vil følge med på lasset – et lovverk som praktiseres slik at svært mange ikke kan spise seg mett eller holde seg frisk.

- VI MÅ FÅ PENGER TIL MAT - OG FINNE MIDLERTIDIGE LØSNINGER NÅ
Det ligger i dag ikke penger på bordet og det ikke er lagt frem konkrete ordninger som skal gi brukerne et forutsigbart og anstendig liv inntil et nytt og fungerende system er oppe og går. Mens de fattige venter – slik de har gjort i mange år - må de i anstendighetens navn få spise seg mette og ha et anstendig liv.

- EN HÅN MOT DE FATTIGE – EN VILLET POLITIKK?
Statssekretærens uttalelser oppfattes mer som en hån mot de fattige enn en håndsrekning. Dagens situasjon for de fattige er resultatet av en villet politikk. Kanskje også en arrogant? Så lenge regjeringen og sosialministeren ikke er på banen og legger frem de løsningene vi etterlyser må vi ha lov til å tro at den som trenger hjelp fra det offentlige går svært tunge tider i møte. Sosialminisiteren får tenke seg om, kanskje konsultere LO om Velfredskontrakter og gjøre noen kloke valg. Mens han tenker organiserer de fattige seg. Det vil han merke..
 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/artikler-fra-fattignorge/stoler-ikke-pa-lofter/ :