Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Artikler fra Fattignorge arrow Møte med NAV ledelsen i Ålesund

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Møte med NAV ledelsen i Ålesund PDF Skriv ut E-post
Friday 02. April 2010

Vi har lenge følt sterkt behov for et møte med NAV og kommuneledelsen for å rydde opp i de problemene vi har opplevd siden vi kom til Ålesund sommeren 2007. Skal vi bedømme de tilbakemedlinger vi får fra de som bruker NAV og sosialtjenesten har det gått fra vondt til verre etter sammenslåingen til et kontor.

Det stemmer godt med den økede pågangen vi opplever. Angst, fysiske plager og lese/ skrivevansker synes overrepresentert. Samtidig opplever vi at sakene etter vår oppfatning er mer alvorlige, mer sammensatt og forskjellene ser bare ut til å øke.

Vi opplever også en særdeles plagsom pågang fra kommunen og NAV i forhold til våre fullmakter. Fullmaktene bruekr vi i hele landet, hos alle instanser - som barnevern, lege, psykiatri, UDI og skatteetaten for å neven noen. Vi har aldri hat noen innvendiger eller kommentarer fra andre enn Ålesund kommune og NAV Ålesund. VI opplever også at man nekter å forholde seg til fullmaktene. I tillegg til å gjøre ting tungvinte og mer tidkrevende oppelver vi at det går ut over den som har gitt oss fullmakten som blir en kasteball. 

Vi har ved to anledninger bedt Fylkesmannen uttale seg om fullmaktene, begge ganger skiver han at han ikke har noen bemerninger til fullmakten. Vi må derfor stille spørsmål med hva som ligger bak disse krumspringene.

Omsider fikk vi til et møte som ble holdt 23. februar. Der var representant for kommuneledelsen, navleder og fylkesleder. Fra vår side møtte to av våre fremste sosialrettsjurister og vår samarbeidende advokat, samt kontorleder og daglig leder.

Det var avsatt ca 1 1/2 time til møtet. Vår agenda var å rydde opp i det som har vært og lage en felles plattform partene kan bevege seg trygt på for å gi bruker det best mulig tilbudet. Det virket noe uvirkelig at den andre siden brukte rundt en time for å snakke om fullmaktene, som NAV leder til slutt sa at de selvsagt skulle forholde seg til, men anmodet om et par nærmest kosmetiske endringer.

Det er fortsatt vanskelig å begripe bakgrunnen for alt styret rundt fullmaktene, men vi vil se på møtet som positivt på bakgrunn av at støyet rundt fullmaktene nå er lagt død. 

 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/artikler-fra-fattignorge/mote-navledelsen/ :