Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Artikler fra Fattignorge arrow Møte med sosiahjelpmottakerne

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Møte med sosiahjelpmottakerne PDF Skriv ut E-post
Sunday 06. May 2007
Foreningen Fattignorge inviterte Ålesunds sosialhjelpmottakere til informasjonsmøte på Vandrehjemmet 3. mai. I denne gruppen er det mye sykdom. Det kom tydelig til uttrykk idet ca. 25% av de påmeldte hadde sykdomsforfall.

Ca. 30 personer deltok, og det var en lydhør og engasjert forsamling. Vi gikk gjennom gangen i sosialsaker og klagesaker, forvaltningen og lovverket og ikke minst saksbehandlingen. Det blir lett tungt stoff, så vi muntret oss med en videosnutt.

I pausen ble det servert kaffe og Fattigmann, og vår meget spesielle Spikersuppe som sikkert hadde kokt lenge nok, den forsvant som dugg for solen!

Fagforbundet er meget opptatt av rettferdighet også for de svakeste. De har bidradd på forskjellig måte. I dette tilfellet får vi benytte en av deres advokater som vil gå gjennom en del saker for å se om det er noen som kan egne seg for å bli prøvet i retten. Det er omtrent ingen domsreferanser i saker om økonomisk sosialhjelp slik at vi trenger noen grenseoppganger innen dette området. Det er gledelig av vi også har fått med to medarbeidere fra JussBuss i dette prosjektet. Sammen fortalte de litt om rettssikkerhet for sosialhjelpmottakere, klageordningen og Fylkesmannens rolle som rettssikkerhetsgarantist.

Vi avsluttet med å presentere noe av det vi vil gjøre i Ålesund fremover:

  • Sette i gang nettverksgruppen "Sosial 07". Sammen blir vi sterke
  • Fadderordning for politikere. Politiker og mottaker har løpende kontakt
  • En gruppe vil bli fulgt opp over et år
  • Innsamling av PC'er og utstyr som sjekkes og får installert gratis programvare. Utlånes til sosialhjelpmottakere med prioritet medlemmer i nettverksgruppen.
Det var tydelig at dette var et nyttig møte - flere fortalte at vi hadde tent en gnist i dem. En tekstmedling oppsummerer det slik : "Takk for at du gir oss alle håp.Håp om en dag å få en rettferdig behandling. Vi må tro på det!"

Vi fikk også tid til hjemembesøk og samtaler med noen mottakere. Vi har også fått en del fullmakter slik at jursiene kan komme i gang med se nærmere på noen saker. 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/artikler-fra-fattignorge/mote-med-sosiahjelpmottakerne/ :