Hjem arrow Artikler - Innhold arrow Artikler fra Fattignorge arrow Lun aften i Ålesund

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Lun aften i Ålesund PDF Skriv ut E-post
Saturday 15. December 2007

Lørdag 1 desember inviterte lokallaget til en Lun aften på Vandrerhjemmet. Vi ville ikke ha et vanlig julebord, så vi hadde spleiselag og serverte et nydelig koldtbord og spekemat. Det var nok et godt valg - det ble etterhvert en jevn strøm for å få  påfyll!

p1010098_2.jpg

p1010099.jpg

 

Praten var livlig, og det var mange teama vi var innom. Vi snakket mye om planene om et nytt aktivitetslokale, og det var mange gode inspill både om aktiviteter vi kan tenke oss, hvem vi kan samarbeide med,  og hvordan et slikt senter skal drives.

Det var i alle fall stor enighet om at dette skal være et rusfritt miljø, at det må være faste åpningstider og at vi skal ha noen datamaskiner med internettilkobling . Vi opplever ofte at stønadsmottakere blir henvist til biblioteket eller NAV kontoret for å sende inn meldekort, søke etter arbeid mm. Vi ser at det er en del som ikke har særlig erfaring med data og internett slik at det er noen terskler som skal skrittes over for å gå inn på et av disse kontorene å begynne å jobbe med utstyr man ikke er fortrolig med i full offentlighet. Det kan oppleves som mindre truende å arbeide i det miljøet vi kan tilby. Vi vil derfor bare være et lavterskel supplement til de tjenestene som allerede eksisterer.

 p1010107.jpg
Etter maten var det tid for underholdning. Halfdan spilte gitar. Han har et stort repertoar. Det gikk fra julesanger til heftige rytmer. Stor stemning var det og mye applaus ble det. De var vel fortjent for dette var virkelig bra!

Vi hadde også med lokalpolitiker Johan Grytten (KrF) som hadde tatt med kornetten og spilte og leste dikt og fortalte selvopplevde historier. Han har en lun humor som ble satt stor pris på.

Senere på kvelden hadde vi utlodning med fine premier. Det var alt fra lunch for to på restaurant Egon til flotte badehåndklær og esker med kolonialvarer. Alle premiene fikk vi fra det lokale næringslivet og det er vi meget takknemlig for. Vi har et klart inntrykk av at det i lokalmiljøet er en stor forståelse og interesse for det arbeidet vi.

 
< Forrige   Neste >

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /innhold/artikler-fra-fattignorge/lun-aften/ :