Hjem

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
93 øre dagen er et stort løft for sosialhjelpmottakerne sier Bjarne Håkon Hanssen
Tuesday 10. October 2006

PRESSEMELDING FRA FORENINGEN FATTIGNORGE

------ 

Foreningen Fattignorge vil gi ros til Bjarne Håkon Hanssen i forbindelse med den historiske lønnsveksten han sier Regjeringen har lagt på sosialsatsene i statsbudsjettet for 2007.

 Vi gir han ikke ros for økningen. Ser man ser på utviklingen av sosialsatsene siden 1994 burde det heller bringe skamrødmen frem i kinnene til enhver politiker med samvittighet. Nei, det er retorikken vi vil rose.

 Statsråden har en frapperende evne til å bruke de store talls magi for å få nærmest marginale økninger til å fremstå som store løft – i dette tilfellet for sosialhjelpmottakerne.

 Utviklingen av sosialsatsene fra 1994 til i dag har knapt holdt følge med økningen i konsumprisindeksen. Satsene har ikke fått med seg en eneste krone av lønnsveksten samfunnet ellers har opplevd.

Les mer... [93 øre dagen er et stort løft for sosialhjelpmottakerne sier Bjarne Håkon Hanssen]
 
- Det blir ikke mye pølse, Hanssen
Tuesday 10. October 2006

Georg Rønning i Fattignorge fortviler over Bjarne Håkon Hanssens støtte til sosialhjelpmottagere.

Hentet fra Aftenposten. Først publisert: 09.10.06  Oppdatert: 09.10.06 kl. 00:03

 I fredagens statsbudsjett øker Regjeringen den veiledende sosialhjelpssatsen med 317 kroner pr. måned, eller 73 kroner ekstra hver uke. - Du ser jo hvor mye vi får kjøpt for det, sier Georg Rønning, leder i interesseorganisasjonen Fattignorge.- Det blir ikke mye pølser til middag for dette, for å si det slik, legger han til.


Les hele saken
 
Likheter og forskjeller mellom Fredriksen og Hanssen
Tuesday 05. September 2006

Artikkel ID : 3290
Tidskode : 20060825161921

Velferdskontrakten til regjeringen er et forsøk på å få flere ut i jobb og aktivitet. Hvis Bjarne Håkon Hanssen ikke kommer med både flere tusenlapper til dem som ikke passer inn i kontraktsystemet og med tiltak som reelt bidrar til inkludering i arbeidslivet, har vi bare fått nye klær til keiseren. Og de som taper på det er igjen dem som har minst fra før.

Av Sunniva Ørstavik, generalsekretær i Rådet for psykisk helse

Millionæren John Fredriksen og Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen bruker samme metode og retorikk i møte med folk som sliter. Mens Fredriksen slang en tusenlapp til en av hovedstadens mange tiggere med beskjed om «å ta seg sammen», er Hanssen nå villig til å gi atskillige tusenlapper ekstra til sosialklienter som tar seg sammen og «står opp om morran». Det er en retorikk vi kjenner godt igjen fra hans motstandere på høyrefløyen. Senest i forrige uke var både Siv Jensen og Erna Solberg ute etter å rette fokus på de som snylter på offentlige velferdsgoder. Det er vanskelig å tenke seg noe mer nedverdigende enn å få beskjed om å ta seg sammen og komme seg opp om morran når man ikke har noe å stå opp til. Og Hanssen tilslører det stor problemet i dagens velferdspolitikk –
som ikke er den lille andelen som «snylter», men som er den stadig økende gruppen som gjerne vil inn, men som stenges ute av arbeidslivet og et samfunn som i økende grad krever likhet fremfor å se gevinsten av forskjeller.

Det er en viktig forskjell mellom skipsrederen og ministeren. Bjarne Håkon Hanssen har et ansvar langt utover det det dessverre ser ut til å være mulig å kreve av det stadig voksende antallet rikmenn. Hvis Hanssen er seg sitt ansvar bevisst, vil Rådet for psykisk helse og flere andre ønske hans tusenlapper og påfølgende velferdskontrakter velkommen. Det ansvaret innebærer å arbeide for et åpent og inkluderende arbeidsliv, sikre gode tiltak i velferdskontraktene og ikke minst sørge for at også de som ikke er i stand til å inngå velferdskontrakter løftes ut av fattigdom.

Les mer... [Likheter og forskjeller mellom Fredriksen og Hanssen]
 
Fri rettshjelp - ikke for fattige
Tuesday 05. September 2006
 

Av Advokat Ola Viken, Foreningen Fattignorge

Det er innført egenandel hos Kontoret for fri rettshjelp i Oslo. Årsaken er at Justisdepartementet har kuttet bevilgningene til kontoret, et kutt departementet begrunner med at kontoret yter for mye hjelp utenfor rettshjelpslovens område. Statssekretær Pedersen (Ap) uttaler seg slik at publikum nærmest må sitte igjen med inntrykk av at det er for mye rådgivning rundt aksjeinvesteringer og internasjonale oljetransaksjoner som er feilen med Kontoret for fri rettshjelp.

Realiteten er imidlertid at Kontoret for fri rettshjelp hjelper fattigfolk med deres rettslige problemer. Noe rettshjelpsloven ikke er egnet til.

Les mer... [Fri rettshjelp - ikke for fattige]
 
Justisministeren raserer Fri rettshjelpstjenesten i Oslo
Wednesday 30. August 2006
Pressemelding fra Foreningen Fattignorge
----

Fri rettshjelpkontoret for ubemidlede har eksistert i Oslo i 113 år.

Dette har vært en siste mulighet for titusenvis av resurssvake mennesker til å få prøvet sin sak med gratis advokatbistand. De som er dårligst stilt har ingen penger til å betale advokat eller egenandeler.

Oslo og omegn har et betydelig antall innbyggere som lever under fattigdomsgrensa og andre som lever på et økonomisk minimum. For denne gruppen har Fri rettshjelpkontoret vært det siste halmstrået å klamre seg til for å få en liten bit av den rettsikkerheten samfunnet vårt er bygget på og som vi er så stolte av. 

Les mer... [Justisministeren raserer Fri rettshjelpstjenesten i Oslo]
 
Bjarne Håkon Hanssen tåkelegger om sosialhjelpen
Tuesday 29. August 2006

Pressemelding fra Foreningen Fattignorge  

- VG hadde den 22.08  et oppslag der Bjarne Håkon Hanssen forteller at den økonomiske sosialhjelpen skal økes til omtrent kr. 10 000 pr. mnd. for enslig. Forutsetningen er at  det undertegnes en bindene velferdskontrakt.  Vi oppfattet Bjarne Håkon Hanssens uttalelser som uklare og ufullstendige og har hatt en del henvendelser i ettertid som går på det samme. I kveld, tirsdag 29. august var det en debatt i Tabloid der ministeren etter vårt syn ytterligere tåkelegger hvordan det nye systemet skal fungere.

Vi har mottatt en rekke bekymringstelefoner og føler på vegne av landets sosialhjelpmottakere et sterkt behov for at Bjarne Håkon Hanssen bidrar til en helt nødvendig oppklaring.

Les mer... [Bjarne Håkon Hanssen tåkelegger om sosialhjelpen]
 
Sosialklienter ikke lengere snyltere
Thursday 13. July 2006

Hentet fra Adresseavisa. Publisert 13.07.2006 - 02:34

Oslo (NTB): Nordmenns holdninger til sosialhjelpsbrukere har endret seg. Færre er nå skeptiske til personer som mottar sosialhjelp.
For 15 år siden svarte halvparten av Norges befolkning ja på spørsmålet om sosialhjelpsmottakere søkte hjelp for lett. Nå ser stadig færre nordmenn på sosialhjelpsbrukere som snyltere. Andelen skeptikere er halvert, skriver Vårt Land.
En artikkel i siste utgave av Tidsskrift for velferdsforskning viser også at stadig færre nordmenn tror at sosialklienter prøver å utnytte systemet.
– Jeg tror hovedforklaringen er at media viser større forståelse for folk som sliter økonomisk. I andre land ser man oftere at fattige blir mobbet i avisene og fremstilt som snyltere. Slik har det også vært i perioder i Norge, sier velferdsforsker Aksel Hatland.
Hatland mener at sosialhjelp ikke makter å løfte folk ut av varig fattigdom, men at skatteendringer, økte dagpenger til arbeidsledige og mer barnetrygd til familier med lav inntekt, er bedre egnede virkemidler. (©NTB)http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article688236.ece
 
Toppolitiker sultet på sosialhjelp
Thursday 13. July 2006
Tv2 Nettavisen hadde i dag et oppslag med Karin Andersen (sv) som er leder av stortingets sosiakomitee. Hun har selv forsøkt å leve på kr. 4 270 pr. måned, men måtte gi opp. Selv med rimelig mat i stortingskantinen måtte hun gi opp. Dette sier mye om de problemene de som mottar sosialhjelp opplever til daglig, og som det hittil har vært liten forståelse for hos svært mange politikere. Dette er imidlertid realiteten for mer enn 135 000 personer der også mange har famile.
Les mer... [Toppolitiker sultet på sosialhjelp]
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 49 - 56 av 76

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /Page-7/ :