Hjem

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Pressemelding ang. markeringen tirsdag 5.12
Monday 04. December 2006
I morgen har vi markeringen vår utenfor Stortinget.

Les pressemeldingen her
 
Fattige trenger selskap om morran - har invitert ministeren
Saturday 18. November 2006

Foreningen Fattignorge er bekymret over at verken statsbudjettet eller den nye Velferdsmeldingen ser ut til å gi de som lengst har hengt etter lønnsutviklingen i samfunnet ikke har fått et reelt løft.  Fra 1.1.07 er statens veiledende livsoppholdssatser økt med 11 kroner pr. dag - mens det er varslet prisjusteringer på bla. egenandeler og tv-lisens.

For å få noen forklaringer på det som plager oss har vi invitert Bjarne Håkon Hanssen til en kaffekopp og en prat utenfor Stortinget tirsdag 5. desember kl. 0600.

Les hele invitasjonen her

 
Fattignorge møter Bjarne Håkon Hanssen
Friday 17. November 2006
I forbindelse med at Velferdsmeldingen ble lagt frem 3. november fulgte Foreningen Fattignorges daglige leder pressekonferansen og fikk en god orientering om de nye Velferdskontraktene og kvalifiseringsstønaden som skal være et virkemiddel for å få folk fra sosialhjelp til lønnet arbeide.

Vi har siden fattigdomshøringen 9.1.06 forsøkt å få til et møte med ministeren og sent men godt ble Georg Rønning invitert til en samtale på Bjarne Håkon Hanssens kontor om ettermiddagen.

Les mer... [Fattignorge møter Bjarne Håkon Hanssen]
 
Så dyr er julen
Thursday 26. October 2006

iBergen har 26.10.06 et oppslag om hva julen koster oss. Eller dere som er i jobb da, sosialhjelpmottakere og andre fattige vil nok stå utenfor denne julen også.

Les mer... [Så dyr er julen]
 
Ikke tid til de fattige
Thursday 26. October 2006


Statsråd Bjarne Håkon Hanssen har ikke tid til å svare på om han vil møte de fattige i matkø leser vi i et oppslag på Nettavisen 26.10.06.

Foreningen Fattignorge har siden tidlig i januar forøkt å få et møte med ministeren, fordi vi mener det er viktig at den brukerinformasjonen vi har blir kjent for de som har ansvaret for velferdspolitikken. Det er også viktig å få svar på uavklarte spørsmål. Problemer med å få svar på skriftlige henvendelser synes å bekrefte at minsteren mangler respekt for de fattige og deres organsisajoner.

Det er nok slik at de moraliserende og krenkende uttalelse han har kommet med til pressen ikke er  "arbeidsulykker". Det er nok hans sanne jeg som kommer til uttrykk. Det lover ikke godt for sosailhjepmottakerne og andre fattige.

 

Les oppslaget på Nettavisen her 

 

Oppdatering : Bjarne Håkon Hanssen bekrefter at han ikke har tid til å møte de fattige

Les hele oppslaget her 

 
Velferdskontrakter - ikke for alle sosialhjelpmottakere?
Thursday 26. October 2006

Pressemelding fra Foreningen Fattignorge

Publisert 226.10.06 

48 000 mennesker har en så lav trygdeytelse at staten gjør dem til ufrivillige  sosialhjelpmottakere. Det er omtrent like mange som i en by på størrelse med   Sandnes.
De nye velferdskontraktene bygger på arbeidslinjen. Får vi et klasseskille  mellom sosialhjelpmottakerne som får en velferdskontrakt og de som ikke får?

 Velferdskontraktene som er på trappene ser ut til å være konstruert utelukkende for de sosialhjelpmottakerne som er friske nok til å komme i lønnet arbeide. De har ingen kontrakt med det offentlige.  De 48 000 menneskene som staten gjør til sosialhjelpmottakere fordi trygden er for lav blir aldri nevnt. Heller ikke av Bjarne Håkon Hanssen. Dette er den glemte gruppen. Vi minnes at Bjarne Håkon Hanssen uttalte at han skulle være nådeløs mot den som ikke ville inngå en velferdskontrakt.  Dette er i seg selv slemt nok, men hvor nådeløs vil han være mot den han ikke gir anledning til å inngå en velferdskontrakt? Skal de fortsatt bare få de laveste sosialsatsene og håpe på at en trygdeøkning en gang i fremtiden vil gi dem et bedre liv? Dette må vi få et svar på.

 -Dette virker som ansvarsfraskrivelse satt i system sier daglig leder i Foreningen Fattignorge, Georg Rønning.

Les mer... [Velferdskontrakter - ikke for alle sosialhjelpmottakere?]
 
Livsoppholdskalkulatorer
Sunday 01. October 2006

Det stormer omkring de kommunale livsoppholdssatsene for tiden. Kommunene mener de er forsvarlige, mens sosialhjelpmottakerne ikke får regnestykket til å gå opp. Vi mener det ikke er mulig å kjøpe det man skal for pengene man får og at satsene derved ikke er forsvarlige. Er de også ulovlige?

Prøv selv !  (Du må ha Exel eller OpenOffice installert)

Her kan du se hva slags livskvalitet du får med kommunale livsoppholdssatser

Lag en dagsmeny og se hva det koster!

 

Endringene du gjør blir ikke lagret når du lukker kalkulatorene. Ønsker du lagring, kan du laste ned kalklulatorene.

 
Statsbudsjettet 2007 - De fattige frykter fremtiden
Wednesday 11. October 2006
PRESSEMELDING FRA FORENINGEN FATTIGNORGE 
Statsbudsjettet gir løfter om en historisk satsning for de fattige i Norge, men økt pris på statlige tjenester betyr at de fattige vil bli dårligere stilt enn noen sinne.
93 øre dagen sier Bjarne Håkon Hanssen er et historisk løft for de fattige.
- Bjarne Håkon Hanssen er en mester til å trylle med tall, svarer Georg Rønning i foreningen Fattignorge
 
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 41 - 48 av 76

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /Page-6/ :