Hjem

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Spennende tider i Ålesund
Saturday 02. June 2007

Vi har vært i Ålesund to hektiske dager - torsdag 31. mai og fredag 1. juni - for å ha samtaler med sosialhjelpmottakere som har meldt seg etter at det har blitt kjent av foreningen engasjerer seg i Ålesund. Torsdag 31. mai hadde vi også en hyggelig samling på Vandreheimen. Vi har kommet så langt at vi har satt i gang et lokallag og ser på arbeidsfordeling og aktiviteter. Vi introduserte også prosjektet der vi vil samle inn PC utstyr som sosialhjelpmottakerne kan få låne. Det er også sendt brev der vi inviterer kommunen til å være med på dette pilotprosjektet. Vi håper den kan være med på å utvikle konseptet slik at det kanskje kan videreføres i andre kommuner. 

Vi planlegger nytt møte senere i juni. Da vil vi også se på hvordan vi rent praktisk kan bidra med noe overfor den enkelte mottaker i møte med offentlige kontorer. Vi har jobbet videre med innsyn i enkeltskaker, og har fått en avklaring med kommunen hvordan slikt innsyn skal skje.

Vi har sendt en del fullmakter til kommunen, og håper vi ganske snart kan komme i gang.

P1010023.JPG

    Vidar Andersen i 'kontoret' på Vandreheimen

 
Fauske "skylder" 15 millioner i sosialhjelp
Sunday 20. May 2007

Fauske kommune fattet vedtak med virkning fra 2002 at sosialhjelpsatsene, som da var  kr. 4590 for enslig, skulle prisjusteres årlig.

I Avisa Nordland kommer det frem at rådmannen ikke har satt vedtaket ut i livet .Satsen er fortsatt kr. 4 590. Vi er spent på hvilke konsekvenser dette får for rådmannen.

Les mer... [Fauske "skylder" 15 millioner i sosialhjelp]
 
Fattige til sak mot stat og kommuner
Wednesday 16. May 2007
Foreningen Fattignorge har i samarbeide med Fagforbundet og Juss-Buss levert en enstående klage til Sivilombudsmannen.

- NM i ansvarsfraskrivelse

Bakgrunnen for klagen er at landets mer enn 400 kommuner ikke er i stand til å dokumentere hvordan de beregner satsene til livsopphold for sine sosialhjelpsmottakere.

- Kommunene sier at det bør være opp til staten å sette satsene, mens staten sier det er opp til hver enkelt kommune, sier Daglig leder i Foreningen Fattignorge, Georg Rønning, til Nettavisen.

- Dette er NM i ansvarsfraskrivelse, sier han.

Les oppslaget i Nettavisen 16. 05.07 her

NRK Dagsnytt hadde et innslag 19.05.05. Du hører det her


georg-ronning-img_9025-nett

Foto : Bjørn Rolid

 
Samler fattige
Friday 11. May 2007
Artikkel i Sunnmørsposten 7.05.2007

Foreningen Fattignorge vil gjøre de fattige synlig, og begynner i Ålesund.

PROSJEKT. Han er alenefar til to. Ble sjuk. Klarte ikke jobbe så mye. Kontakta
sosialkontoret for hjelp. Først måtte han selge bilen. Deretter solgte han boligen.
Han ble kvitt gjelda. Men pengene fra sosialkontoret strakk ikke til i det daglige. Også telefonen ble kopla ut.Det synes ikke utenpå. De omlag 30 personene som er med
på møtet har sår av den usynlige sorten.

Les heler artikkelen her
 
Møte med sosiahjelpmottakerne
Sunday 06. May 2007
Foreningen Fattignorge inviterte Ålesunds sosialhjelpmottakere til informasjonsmøte på Vandrehjemmet 3. mai. I denne gruppen er det mye sykdom. Det kom tydelig til uttrykk idet ca. 25% av de påmeldte hadde sykdomsforfall.

Ca. 30 personer deltok, og det var en lydhør og engasjert forsamling.
Les mer... [Møte med sosiahjelpmottakerne]
 
Vellykket møte med politikerne 2. mai
Sunday 06. May 2007
Foreningen Fattignorge møtte politikere og andre interesserte i Biblioteksalen i Ålesund for å informere litt om våre erfaringer med sosialhjelp og fattigdom.

Det var ca. 30 personer til stede. Møtet varte ca. 3 timer. Det er svært gledelig at disse ellers så opptatte personene ville bruke en hel kveld for å få mer informasjon om dette viktige temaet. Det var deltagere fra det politiske liv, kommunen og sosialkontoret og et par fra Fylkesmannens kontor i Molde. Vi var så heldige å få besøk av Karin Andersen (SV) som er leder av Stortingets Arbeids- og sosialkomite. Hun holdt et innlegg og satt også i panelet i en avsluttende debattrunde. Referat fra møtet her.

Tilbakemeldingene har vært oppmuntrende. En epost sier : "Takk for god info i går kveld. Det er veldig bra at det blir satt fokus på dette problemet. Stå på!"


Karin Andersen (SV)

Les mer... [Vellykket møte med politikerne 2. mai]
 
Gransker sosialhjelp i Ålesund
Sunday 22. April 2007
Foreningen Fattignorge vil som et ledd i innsamling av dokumentasjon som kan underbygge det vi mener er et skrikende behov for like sosialsatser og lik saksbehandling over hele landet.

I forkant av møtene i kommunen i begynnelsen av mai har både Kommunal rapport og Sunnmørsposten hatt omtaler.

I artikkelen i Sunnmørsposten finner du også link til artikkelen i Kommunal Rapport.

Her kan du lese hele oppslaget i Sunnmørsposten

NRK Møre og Romsdal hadde et et intervju med daglig leder 19.04 som forklarer hvorfor vi setter i gang dette arbeidet. Det er også et intervju med en som måtte flytte fra kommunen pga. utilstrekkelig sosialhjelp.  Radioinnslaget finner du her.
 
Flyttet pga dårlig sosialhjelp?
Thursday 22. February 2007

Vi vet det er stor forskjell på sosialhjelpen i de ulike kommuner, både når det gjelder størrelsen på stønaden og den behandlingen man kan oppleve.

Det ser ut til at det er stadig fler som ser seg nødt til å flytte til annen kommune for å greie seg okonomisk og få en bedre hverdag.

Vi ønsker å følge opp og undersøke dette nærmere, og vil gjerne komme i kontakt med noen som har opplevet dette selv. Det er også interessant om du kjenner noen som har opplevet dette på kroppen, og setter stor pris på å få høre fra vedkommende.

Send gjerne en Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. eller ring Georg Rønning på mobil 99396666.

 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 33 - 40 av 76

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /Page-5/ :