Hjem

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
Møte med sosinomstudenter fra Volda
Wednesday 26. September 2007

Mandag 17. september hadde vi lokallagsamling i Ålesund. Vi fikk besøk av fem sosionomstudenter fra Høgskolen i Volda. De ville få litt førstehånds informasjon om hvordan det er å være sosialhjelpmottaker i Ålesund.

Noen av medlemmene fortalte litt om generelle erfaringer og vi åpnet for spørsmål fra studentene.

Tilbakemeldingene var at dette var en svært nyttig erfaring som hadde gitt mye stoff slik at de kunne skrive en meget god oppgave.  Vi tror det er svært nyttig og viktig å få studentene i tale så tidlig som mulig, og vi vil begynne å jobbe aktivt overfor skolene som har sosianomutdanning for å få til slike samlinger både lokalt og på mer landsdekkende basis.

 
Anmeldelsene våre er henlagt
Wednesday 26. September 2007

Vi har fått melding om at de 5 politianmeldelser vi har innlevert mot sosialarbeidere i Ålesund er henlagt. I en pressemelding fra Ålesund kommune oppfatter vi det som om kommunen forsøker å hvitvaske sine saksbehandlere og påpeker at henleggelsene har skjedd fordi det anmeldte forholdet ikke er straffbart.  Vi har en ganske annen oppfatning. I det det har kommet omgjøringsvedak har kommunen innrømmet så grove saksbehandlingsfeil at de føler seg tvunget til å omgjøre vedtak.

Henleggelsene åpner for en debatt om hva en saksbehandler i den kommunale sosialtjeneste kan tillate seg uten at det får noen konsekvenser. I dag ser det ut som om det ikke er noen grenser. Det finnes knapt domsrefeanser i saker om økonomisk sosialhjelp, og det er på høy tid at vi får et antall saker vurdert for retten for å få en grenseoppgang når det gjelder hva som er akseptabel maktutøvelse i slike saker.

Rettsikkerhet er viktig - men åpenbart ikke for de som ikke har økonomiske resurser. 


 
Vi starter lokallag i Oslo
Sunday 26. August 2007

Vi har startet foreningens første lokallag i Ålesund. Vi har så mange forespørsler fra Oslo, så  vi ønsker å starte et lokallag der. Det blir et åpent møte på Sagene Samfunnshus, Kristiansandsgate 2 - like ved Sagene Kirke - onsdag 5. september 2007 krl. 19.00. Gratis medlemskap kan tegnes.

Vi vil informere litt om arbeidet vårt og  hvordan vi tenker oss lokallaget skal være og hva det skal arbeide med.
Kontaktperson er Ole Martin Meyer mobil 94478189.

Litt informasjon finner du her
Kart finner du her

Velkommen skal du være! 

 
Nytt kontor i Ålesund
Monday 27. August 2007

Endelig har vi fått eget kontor i Ålesund. Dette håper vi skal bli til stor hjelp for lokallaget. Vi har mange planer, her skal det være mulig å møte sosialhjelpmottakere, ha sosialt samvær, kurs og andre aktiviteter. Kontoret har parkeringsplasser og et vakker utsikt til sjøen. Og mulighet for å fiske fra egen brygge. Så her skal vi nok også drøye husholdningsbudsjettet!

Kontoret vil være bemannet etter avtale, også helg. Ring  Georg på mobil 99396666.

P1010041.JPG    P1010047.JPG
                   PC kroken                                    Utsikt fra kontorstolen

 
Odd Einar Dørum besøker oss i Ålesund
Sunday 26. August 2007

11. august hadde Venstre valgkampåpning i Ålesund, og stortingsrepresentant Odd Einar Dørum (V) besøkte lokallaget på Vandrerheimen der vi pleier å møtes.

P1010037_crop.jpg   P1010038_crop.jpg

Han har fartstid som sosionom, og han var meget lydhør for de erfaringene vi har gjort  i Ålesund. Så fikk han ordet og delte av sin brede faglige erfaring, og ikke minst hans livserfaring. Dette satte han åpenbart stor pris på, og hans erfaringer og råd skal vi ta med oss på veien.

Vi hadde fått et flott koldtbord, kaker, brus og et par nydelige blomsteroppsatser fra lokale næringsdrivende. Dette satte en ekstra spiss på sammenkomsten og det så ut som om Dørum storkoste seg - vi måtte mase på han så han ikke kom for sent til flyet!

 
Informasjonsstand i Ålesund
Sunday 26. August 2007

11. august 2007 hadde vi informasjonsstand i Ålesund.

P1010032.JPG P1010035.JPG

Det var et jevnt sig forbi standen hele formiddagen, og det var mange som stoppet og  hadde spørsmål. Det er helt klart at dette er et tema som både er skam- og tabubelagt, men vi tror vi fikk mange til å se på denne gruppen på en ny måte - som medmennesker og ikke kviser på samfunnspompen.

 
Lokallagsamling i Ålesund 21. juni 2007
Sunday 26. August 2007

Torsdag 21. juni 2007 var lokallaget samlet på Vandrerheimen. Det var rundt 25 fremmøtte. Vi pratet litt om det som var skjedd siden sist og diskuterte løst og fast og hadde det riktig sosialt.

Vi fikk fint besøk fra Bård Vegar Solhjell som er nestleder i SV og statssekretær på statsministerens kontor. Han var svært interessert i hvordan vi jobber i lokallaget, og hvordan brukernes hverdag er. Han reagerte på at de han møtte hadde hatt jobb, familie og bolig men blitt satt ut av plutselig sykdom. Det viser bare at denne gruppen er meget sammensatt, og at sykdom er noe svært mange sliter med. Det er ikke rus som er representativ for denne gruppen slik mange synes å tro.

Dagbladets Kirsten Karlsen var også med oss. Det var mange som ønsket å snakke med henne, og dette ble en veldig god reportasje i Dagbladet 27. juni.

Både Bård Vegar Solhjell og Kirsten Karlsen var svært takknemlige for at de fikk være med oss og få en bedre første hånds innsikt i hvordan det er å falle utenfor og hvordan det oppleves å holdes nede i stedet for å løftes opp og frem.

Solhjell_dagbladet.jpg

Nestleder i SV Bård Vegar Solhjell

Dagbladet 27. 06.07 side 16  Dagbladet 27.06.07 side 17

Oppfølger i Dagbladet 28.06.07 side 16

 
Fattigdomsbølgen – og litt om bompenger
Thursday 07. June 2007

 Kjetil Edvardsen hadde et innlegg med en interessant vinkling i Tønsberg Blad dag. Han er advokat og rådgiver for  Foreningen Fattignorge

 "Konsekvensene for samfunnet ved at vi utvikler en betydelig underklasse vil bli dramatiske"

Vår enorme økonomiske velstand setter oss i stand til å gi alle nordmenn et trygt fundament for sine liv. Til tross for denne enestående historiske mulighet er vi i ferd med å feile. Konsekvensene av vår feilslåtte utjevningspolitikk vil gi seg utslag i sosial uro og grunnleggende endringer i samfunnets kollektive verdibase. Forutsatt at du aksepterer eksistensen av kollektive verdier, vel å merke.

 Les hele artikkelen i Tønsberg blad  

 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 25 - 32 av 76

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /Page-4/ :