Hjem

Søk

Takk for hjelpen

Netbox
PM om NAV og høyere sosialsatser
Tuesday 29. November 2011

Vi har vært i en del diskusjoner og intervjuer om saken der NAV ønsker å heve sosialsatsene.

Det har vært så mange henvendelser at vi valgte å sende ut en pressemelding.

Les pressemeldingen her

 
NAV ønsker å heve sosialhjelpsatsene
Tuesday 29. November 2011

Vi tar det som en klar anerkjennelse av arbeidet vårt at NAV i en rapport som ventes fremlagt i disse dager mener at sosialsatsene må økes for å få folk ut av fattigdom og apati.

Det er dette vi har jobbet intenst for siden vi startet i 2004, og det er gledelig at det arbeidet vi har gjort også sammen med Fagforbundet og Juss-Buss gir resultater. Takk for anerkjennelsen NAV!

Gleden over disse oppslagene ble fort snudd til fortvilelse da vi leser at Arbeidsministeren sier det ikke er sikkert at hun vil gjøre dette. Hun sier det er den individuelle behandlingen som skal sikre at alle får det de har krav på. Vår erfaring er at det er nettopp denne individuelle behandlingen som er problemet. Dette ser vi klart når brukere av NAV kommer hit og sitter og gråter fordi de ikke kan klare utgiftene sine ut fra denne individuelle behandlingen.  Her trengs forutsigbarhet og en trygg økonomi for å hjelpe disse menneskene til å få orden på livet sitt. 

 

Vi mener forutsigbare livsoppholdssatser som kan gi en trygg tilværelse vil være en god hjelp på veien.

 
Ny givertelefon åpnet
Sunday 03. April 2011

Vi får ofte spørsmål om hvordan man kan støtte arbeidet vårt. For å kunne hjelpe flere er vi avhengig av frivillige gaver og sponsorer. Som et svar på forespørslene har vi satt i gang en givertjeneste på SMS.

Det er to alternativer. Det ene er en engangsgave på kr. 300. Det andre er at du kan tegne deg som fadder og bidra med et månedlig bidrag på kr. 225.

Ønsker du å gi en engangsgave på kr. 300 sender du en SMS med kodeord FATTIGNORGE til 2490.

Ønsker du å bli fadder og gi kr. 225 pr. måned sender du en SMS med kodeord FATTIGFADDER til 2490. Ønsker du å avslutte fadderskapet sender du en SMS med kodeord FATTIGFADDER STOPP til 2490.

Vi jobber spesielt med et prosjekt vi tror vil være viktig for mange. Vi kaller det det "Bo trygt" ordningen. Bakgrunnen er at vi oftere ser  utkastelser på grunn av manglende husleiebetaling, og avstenging av strøm også på grunn av manglende betaling. Dette skaper store problemer både for den det gjelder, men i sin tur også for hjelpeapparatet.

Vi jobber med en kraftleverandør  og  en bank og tror vi skal få til en ordning for å forebygge dette.

 
Årets Fortell det til NAV konferanse
Wednesday 30. March 2011

Vi arrangerte den første "Fortell det til NAV" konferansen i Trondheim i juni 2010. Dette skal være en årlig konferanse som i år holdes på Soria Moria konferansehotell i Oslo den 30 og 31 mai 2011. 

Utgangspunktet vårt er å bidra til at NAV lytter til de som bruker NAV sine tjenester, til jurister og andre som har meninger om hvordan man må tilpasse systemet brukers virkelige situasjon og behov.

 

 Mer informasjon finner du på konferansens hjemmeside.  

 
Ny hjemmeside er godt i gang!
Wednesday 30. March 2011

Vi må ta inn over oss at mange arbeidsoppgaver og et stort tidspress dessverre har gjort at hjememsiden ikke blir oppdatert slik vi ønsker. Ny hjemmeside har blitt påbegynt hos 4-5 webdesignere de siste 3 årene, men som du ser har vi ikke kommet lenger!

Nå har vi et godt samarbeid med flere designere og en veldig dyktig mann på det tekniske.

Siden vil inneholde videoklipp og et lydarkiv.

Vi jobber for å få den nye siden opp i løpet av april måned. Vi gleder oss! 

 
Økonomisk rådgivning - gratis for alle
Tuesday 12. May 2009

Vi har ofte henvendelser fra personer som av ulike årsaker har opparbeidet gjeld som de ikke klarer å betjene. Vi ser også at den kommunale økonomiske rådgivningen fungerer i sterkt varierende grad, Forbrukerrådet la nylig frem en skremmende rapport om kommunens informasjon og tilgjengelighet. Det som også må undersøkes, er kvaliteten på det arbeidet som de kommunale økonomiske rådgiverne gjør.'

I utlandet har man i mange år hatt frivillige, ideelle organisasjoner som gjør et strålende jobb for de som ta kontakt,¨. Det er nok svært viktig at det finnes ordninger og tilbud utenfor de statlige/ kommunale eksisterende tilbudene.

Derfor er vi i gang med å etablere gjeldstelefonen.no som blir et gratis tilbud til alle.

 
Foreningen holdt innlegg på Storbykonferansen
Saturday 08. March 2008
21 og 22. februar holdt Fagforbundet sin Storbykonferanse i Trondheim. Andre dagen var fattigdom i Norge og fattigdomsbekjempelse tema. Foreningen var invitert til å holde et innlegg om arbeidet vårt og noen tanker om hva som konkret kan gjøres for å bedre situajonen for fattige i Norge. Fagforbundet Vest-Agder hadde en artikkel du kan lese her.
 
Nytt kurslokale og hybel!
Saturday 08. March 2008

Endelig har vi fått et kurslokale på gateplan i samme bygning vi har aktivitetshuset. Her blir det kurs etter ønske fra brukerene. Det ser ut til at datakurs, tegning og maling blir det første vi starter opp. Vi jobber for å få tak i brukte bærbare datamaskiner. Så lenge lokalet skal brukes til mange ulike formål må vi ha utstyr som er lett å flytte og lagre.

Det kommer ofte forespørsler om å få være med å se hvordan vi jobber. I tilknytning til kurslokalet har vi også fått en hybel. Studenter, forskere, politikere eller andre interessert kan vi nå tilby husrom. Dette blir spennende og krevende, men vi gleder oss stort!

 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Slutt >>

Resultat 9 - 16 av 76

Vil du hjelpe oss?


 Vi er avhengig av frivillige bidrag for å kunne drive foreningen. Vil du hjelpe oss?
Les mer her

Forslag til undertekstPå vei til kemneren?

 

Hva mener du ?

Er NAV en del av fattigdomsproblemet?
 
Eksterne lenker: Page: /Page-2/ :